IOT וסיכוני סייבר ברפואה ובתעבורה

אירוע Iot 2015, רביעי, 4 בפברואר 2015, 10:15

הגזע האנושי עבר רבולוציה התפתחותית עצומה בת אלפי שנים ויותר מכך, אך שתי המהפכות העצומות אשר שינו את תבניתו הינן המהפכה התעשייתית והמהפכה הדיגיטלית, או כפי שנקראת כעת בכינוי הפופולרי – המהפכה הקיברנטית.

"האינטרנט של הדברים" הוא פרק במהפכה זו. המהפכה החלה עם המצאת היכולת להעביר מידע מודפס או קולי בטלפון, בטלגרף, בפקס, המשיכה תוך שימוש ביכולותיו העדיפות של המחשב, עברה מהפכת זוטא שבאה לידי ביטוי בהמצאת "קונספט האינטרנט". במקביל, ללא קשר למהפכת התקשורת, החלה מהפכה זוטא נוספת של הפעלה ממוחשבת של מכניקה, מכונות למיניהן.

מכאן – הגיע השילוב הבלתי נמנע: מכניקה ממוחשבת בהקשר של האינטרנט. השימוש בכוחו של המחשב וכוחה של התקשורת הדיגיטלית, הביא באופן בלתי נמנע גם ל"אינטרנט של הדברים" – הפעלה ממוחשבת של התקנים ומכונות, באמצעות האינטרנט.

כך נוצרו "הבית החכם", "הגוף האנושי הדיגיטלי", אמצעי "הבטחון הדיגיטלי והבטיחות הדיגיטלית", התחבורה האוטונומית, ועוד.

בהרצאה נעסוק ב-IOT בכלל ובסיכוני הסייבר שהנ"ל טומן בחובו בעיקר בעולם הרפואה והתעבורה .

אבי ויסמן

אבי ויסמן

מנהל בית ספר לאבטחת מידע

See Security

אבי ויסמן הקים ב-2002 את המכללה לאבטחת מידע, לימים המכללה לסייבר או להגנה ולתקיפה קיברנטית. כיום המכללה הינה בין שבע המכללות הייעודיות הקיימות ברחבי העולם לתחום הסייבר.

ב-2007 הקים את "הפורום הישראלי לאבטחת מידע" יחד עם האלוף יעקב עמידרור – לימים ראש המטה לביטחון לאומי, איגוד התנדבותי של מאות מנהלי אבטחת מידע בישראל, כצעד מקדים לקראת הקמת המטה הקיברנטי הלאומי במשרד ראש הממשלה ב-2012.

בין השאר, נזקפת לזכות הפורום הגדרת מקצועות אבטחת המידע בישראל, כפי שהוכרזו בינואר 2015 על-ידי המטה הקיברנטי הלאומי: ארכיטקט הגנה קיברנטית, מנהל (CISO), מומחה בדיקות חדירות, מומחה מתודולוגיות הגנה קיברנטית, מבקר הגנה, וחוקר קיברנטי.

הרצאות נוספות באירוע Iot 2015

Open Accessibilty Menu